USA välisministri Põhja-Korea visiit tühistati sõjaka kirja tõttu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

USA välisministri Mike Pompeo visiit Põhja-Koreasse tühistati Pyongyangilt saadud sõjaka kirja tõttu, teatas ajaleht Washington Post täna.

Kiri oli tulnud Põhja-Korea võimuerakonna Korea Töölispartei keskkomitee aseesimehelt Kim Yong-cholilt, teatas Post, viidates USA ametnikele ning jättes kirja sisu täpsustamata.

Pompeo sai kirja reedel ning näitas seda ka president Donald Trumpile ning koos otsustati, et kirja sisu oli piisavalt vaenulik, et visiit tühistada, lisas väljaanne.

Trump teatas varem Twitteris, et visiit tühistati, kuna Pyongyang pole teinud piisavalt edusamme tuumarelvadest loobumise suunal.

USA president kritiseeris ka Hiinat, mis riigipea hinnangul pole teinud piisavalt Põhja-Korea tuumavabaks muutmise edendamiseks. Trump jättis siiski lahtiseks võimaluse, et Pompeo visiit toimub, kui USA-Hiina kaubandussuhted lahenevad.

Tegemist olnuks Pompeo neljanda reisiga Põhja-Koreasse ning teisega pärast Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ajaloolist tippkohtumist 12. juunil Singapuris.

Trump ja Kim allkirjastasid Singapuris ähmase lubaduse liikuda Korea poolsaare tuumavabaduse suunas. Lubadus jäi kaugele Ühendriikide kauaaegsest nõudmisest Pyongyangi tuumaarsenali täielikuks, kontrollitavaks ja pöördumatuks lammutamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles