Saksamaa valitsus jõudis pensionide osas kokkuleppele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel (paremal) ja rahandusminister Olaf Scholz.
Saksa kantsler Angela Merkel (paremal) ja rahandusminister Olaf Scholz. Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix

Saksamaa valitsuskoalitsioon jõudis leppeni pensionide stabiliseerimiseks ja elanike ostujõu suurendamiseks vajalikke meetmete osas, teatasid koalitsiooniliikmed täna.

Tööminister Hubertus Heil ütles usutluses ZDF telekanalile, et meetmete osas jõuti leppeni eile hilisõhtul ja need peaks pensionäride jaoks tagama stabiilsuse ja turvalisuse, hoides pensionid 2025. aastani 48 protsendi juures nende keskmisest palgast. Eelmisel aastal oli Saksamaal keskmine brutokuupalk 3771 eurot. 

Teiste meetmete seas on töötajate töötuskindlustusmaksete vähendamine 0,5 protsendipunkti võrra 2,5 protsendile palgast. 

Angela Merkeli kristlike demokraatidega koalitsiooni kuuluvad sotsiaaldemokraadid lootsid pensionid stabiliseerida kuni 2040. aastani, kuid Heili sõnul ollakse kompromissiga rahul ja jõuti lahenduseni, mis on praegustes oludes võimalik.

Meetmed peaksid valitsuskabinetis ametliku heakskiidu saama täna ja seejärel vajavad need veel parlamendi heakskiitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles