Vene aktivisti mürgitamine viib Wagneri palgasõduriteni (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Verzilov tänavu juulis Moskva kohtus, kus talle mõisteti jalgpalli MMi finaali ajal Lužniki staadioni murule tungimise eest 15-päevane arest.
Pjotr Verzilov tänavu juulis Moskva kohtus, kus talle mõisteti jalgpalli MMi finaali ajal Lužniki staadioni murule tungimise eest 15-päevane arest. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Protestirühmituse Pussy Riot liikme Pjotr Verzilovi mürgitamine paistab olevat seotud Kesk-Aafrika Vabariiki Wagner Grupi palgasõdurite tegevust uurima sõitnud ajakirjanike mõrva jälgede ajamisega.

Juulis tapeti Kesk-Aafrika Vabariigis kolm Vene ajakirjanikku, kes olid sõitnud uurima palgasõdurite rühmituse Wagner Grupp tegevust. Nüüd aga selgus, et Pussy Riot liige Pjotr Verzilov oli samuti projekti juures tegev. Väidetavalt oli ta kavatsenud ajakirjanikega koos Aafrikasse sõita, ostnud selleks juba lennupiletid, kuid mõelnud viimasel hetkel ümber ning otsustanud jääda Moskvasse, et viia ellu jalgpalli maailmameistrivõistluse finaali ajaks kavandatud protestiaktsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles