ÜRO: Kolumbia on silmitsi monumentaalse põgenikekriisiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbia uus president Iván Duque.
Kolumbia uus president Iván Duque. Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Venetsueela väljaränne on põhjustanud «monumentaalse» humanitaarkriisi, ütles ÜRO pagulasameti juht Filippo Grandi pühapäeval naaberriigi Kolumbia piiriala külastades.

Grandi sõnul on tal lihtsam ette kujutada kriisi mõõtmeid, olles külastanud Kolumbia-Venetsueela piiril asuvat Cúcutani linna. Ta avaldas lootust, et ÜRO suudab eraldada Colombiale rohkem raha põgenikevooluga toimetulekuks.

«Visiit sümboliseerib rahvusvahelise kogukonna tahet seista Kolumbia kõrval sel väga tähtsa hetkel, mil riik püüab vastata monumentaalsele kriisile,» lausus Grandi ajakirjanikele.

ÜRO pagulasameti ülemvolinik Grandi peab esmaspäeval läbirääkimisi Kolumbia presidendi Ivan Duquega, kes on ärgitanud rahvusvahelist kogukonda tema riiki rohkem toetama.

«Mulle on avaldanud muljet Kolumbia jõupingutused tuhandete iga päev saabuvate venetsueellaste registreerimisel, toitmisel, nendele varjupaiga pakkumisel ja nende eest hoolitsemisel,» kirjutas Grandi Twitteris.

«Paljud on kaasatud: valitsus, kohalikud võimud, vabaühendused, kirik, kodanikuühiskond. See erakordne solidaarsus vajab rohkem rahvusvahelist tuge.»

Colombia on vastu võtnud pea pooled ligi kahest miljonist venetsueellasest, kes riigist 2015. aasta majandusliku kollapsi järel lahkunud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles