Läti valitsus lisab kaitse-eelarvele viis miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid sõjaväeparaadil.
Läti sõdurid sõjaväeparaadil. Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Läti kaitse-eelarvele eraldatakse viis miljonit lisaeurot, et täita tänavu NATO nõutud kaitsekulutuste eesmärk kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist, teatasid võimuparteid.

Ühtsusesse kuuluv majandusminister Arvils Ašeradens selgitas, et ehkki valitsus eraldas aasta algul kaitse-eelarvele kahe protsendi eesmärgi täitmiseks piisava raha, kasvas majandus tänavu prognoositust rohkem ja seetõttu tuleb eesmärgi täitmiseks teha lisakulutusi.

«Me ei saa riskida meie rahvusvaheliste partnerite etteheidetega oma kohustuste täitmata jätmise tõttu,» lausus Ašeradens.

Peaministripartei Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) esimees Armands Krauze ütles, et koalitsiooninõukogu istungil arutati mitut praeguse valitsuse algatust ja üks valitsuse ees seisev ülesanne on eraldada kaitsele kaks protsenti SKPst.

Krauze sõnul tuleb kaitse-eelarvele lisada pisut üle viie miljoni euro ja vastav ettepanek esitatakse peatselt seimi lahkuvale koosseisule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles