Saksa politsei vahistas Bulgaaria ajakirjaniku julma mõrvaga seoses venelase (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvatud ajakirjaniku Viktoria Marinova mälestamine Bulgaarias.
Mõrvatud ajakirjaniku Viktoria Marinova mälestamine Bulgaarias. Foto: Filip Dvorski / AP/Scanpix

Saksa politsei arreteeris mehe, keda seostatakse Bulgaaria ajakirjaniku Viktoria Marinova vägistamise ja julma mõrvaga.

Saksa politsei kinnitas, et vahistas Hamburgi lähedal asuvas Stade linnas 20-aastase mehe, keda kahtlustatakse Marinova vägistamises, tapmises ja röövimises. Mees arreteeriti eile hilisõhtul Bulgaaria ametivõimude palvel, ütles Bulgaaria siseminister Mladen Marinov.

Riigi peaprokuröri Sotir Tsatsarovi sõnul pole neil alust arvata, et mõrv oli seotud Marinova tööga.

Tsatsarovi sõnul otsiti teda juba taga seoses teise vägistamise ja mõrvaga. «Tõendid viitavad hetkel sellele, et tegu oli spontaanse rünnakuga, mille eesmärk oli ohvrit vägistada.»

Tsatsarovi sõnul oli 1997. aastal sündinud kahtlusalune pärit Venemaalt, kuid omas Bulgaaria kodakondsust. Ta suundus Bulgaariast Saksamaale, kus usutavasti elab tema ema, läinud pühapäeval.

Bulgaaria telekanali TVNi, kus Marinova töötas, teatel ei tundnud ohver kahtlusalust.

Teise bulgaaria meediakanali bTV andmetel leiti ajakirjaniku mobiiltelefon arvatava mõrvari Ruse’is asunud korterist.

Bulgaaria politsei võttis Marinova mõrvaga seoses eile vahi alla ühe naaberriigi Rumeenia kodaniku, kuid lasi ta hiljem konkreetsete tõendite puudumisel vabadusse.

30-aastase Viktoria Marinova surnukeha avastati läinud laupäeval Doonau alamjooksul asuva piirilinna Ruse pargist. Ametivõimud teatasid pühapäeval, et teda oli ka vägistatud.

Surma põhjustasid hoobid pähe ja lämbumine, ütles Ruse piirkonna prokurör Georgy Georgiev. Mõrvas kahtlustatavana vahistati Moldova passiga rumeenlane, kelle nime politsei ei avaldanud.

Kohaliku meedia andmeil oli Marinova Ruse linnas asuva ühe populaarseima telekanali TNV juhatuse liige ja äsja alustanud uut vestlussaadet. Septembri lõpus eetrisse läinud saates kajastas ta koos kahe teise ajakirjanikuga Euroopa Liidu toetuste väidetavat väärkasutamist ärimeeste ja poliitikute poolt.

Mitmed Marinova kolleegid kahtlustavad, et mõrv võis olla seotud naise tööga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles