Pooled Etioopia uue valitsuse ministrid on naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etioopia peaminister Abiy Ahmed on pärast aprillis ametisse saamist asunud ellu viima reforme.
Etioopia peaminister Abiy Ahmed on pärast aprillis ametisse saamist asunud ellu viima reforme. Foto: Reuters Staff / REUTERS / Scanpix

Etioopia parlamendis täna ametisse kinnitatud uue valitsuse ministritest pooled on naised, seejuures on riigi ajaloos esmakordselt naine kaitseminister.

«Meie naisministrid lükkavad ümber käibetõe, et naised ei oska juhtida,» ütles reformimeelne peaminister Abiy Ahmed valitsust tutvustades.

Etioopia on asunud pärast 42-aastase Abiy ametisseastumist aprillis läbi viima ulatuslikke poliitilisi ja majandusreforme.

Täna parlamendis heaks kiidetud valitsus on Abiy teine, esimesele heideti ette vähest naiste osakaalu. Uues valitsuses on 20 ministrit senise 28 asemel.

Etioopia esimeseks naiskaitseministriks sai Aisha Mohammed Musa. Senine parlamendi alamkoja spiiker Muferiat Kamil hakkab juhtima uut rahuministeeriumi.

Etioopiat on peetud patriarhaalseks ühiskonnaks ning ÜRO hinnangul on riik soolise võrdõiguslikkuse näitajatelt üks halvemaid Sahara-taguses Aafrikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles