Trump ähvardas sulgeda USA piiri Mehhikoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad USA-Mehhiko piiril.
Meeleavaldajad USA-Mehhiko piiril. Foto: Bill Wechter / AFP / Scanpix

USA president Donald Trump ähvardas täna sulgeda Ühendriikide piiri Mehhikoga, kui naaberriik ei suuda peatada migrantide voolu Kesk-Ameerikast USA-sse.

«Ma näen, kuidas Demokraatlik Partei (sest nad tahavad avatud piire ja olemasolevaid nõrkasid seadusi) juhib rünnakut meie riigile, mis tuleb Guatemalast, Hondurasest ja El Salvadorist, mille juhid ei tee midagi suure inimvoo peatamiseks Mehhikost USA-sse, mille seas on ka palju kriminaale,» kirjutas Trump Twitteris.

«Lisaks maksete lõpetamisele neile riikidele, millel ei paista olevat mingit kontrolli oma elanike üle, pean ma kõige tugevamate nõuetega paluma Mehhikol selle pealetungi lõpetada ja kui nad ei ole selleks võimelised, kutsuma USA sõjaväe ja meie lõunapiiri sulgema!» jätkas president.

«Meie lõunapiiril toimuv rünnak meie riigi vastu, kust voorib sisse kriminaalseid elemente ja uimasteid, on minu jaoks presidendina palju olulisem kui kaubavahetus või USMCA (USA-Mehhiko vabakaubanduslepe). Loodetavasti peatab Mehhiko pealetungi oma põhjapiiril. Kõik see on demokraatide süü nõrkade seaduste tõttu!» lõpetas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles