Stoltenberg: NATO ei taha Euroopasse rohkem tuumarelvi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg täna pressikonverentsil alliansi peakorteris Brüsselis.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg täna pressikonverentsil alliansi peakorteris Brüsselis. Foto: Francisco Seco / AP / Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles, et tema arvates ei taha alliansi liikmesriigid vastuseks Venemaa uuele raketiprogrammile Euroopasse rohkem tuumarelvi.

«Me ei taha uut külma sõda. Me ei taha uut võidurelvastumist.» ütles Stoltenberg täna. «Ja ma ei kujuta ette, et (NATO) liitlasriigid paigutaksid vastuseks uuele Vene raketile Euroopasse rohkem tuumarelvi.» 

Samas kutsus Stoltenberg jälgima Venemaa tegevust: «Aga ma näen vajadust – ja just see NATOs praegu käibki – hinnata uue Vene raketi mõju meie julgeolekule.»

USA president Donald Trump teatas üleeile, et on valmis tõhustama Ühendriikide tuumaarsenali vastuseks Vene raketiprogrammile SSC-8 (Vene tähis 9M729).

Trump oli juba laupäeval teatanud otsusest viia USA välja 1987. aastal Venemaaga allkirjastatud keskmaa tuumajõudude leppest INF, väites, et Moskva rikkus seda Novator 9M729 rakette paigutades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles