Pakistani mereväe ülem külastab Vene Balti laevastikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi merevägi otsib tõendeid võõrast veealusest tegevusest Stockholmi saarestikus.
Rootsi merevägi otsib tõendeid võõrast veealusest tegevusest Stockholmi saarestikus. Foto: Jaanus Lensment

Pakistani delegatsioon eesotsas mereväe ülema Zaraf Mahmood Abbasiga külastab Vene Balti laevastikku, teatas laevastiku pressiteenistus neljapäeval Interfaxile. 

«Pakistani delegatsioon osaleb protokollilisel kohtumisel Balti laevastiku komandöri viitseadmiral Aleksandr Nossatoviga,» teatas pressiteenistus. 

Lõuna-Aasia riigi delegatsioon külastab Balti laevastiku peakorterit, selle merejalaväeüksusi ja korvetti Boikii. 

Eelmisel aastal osalesid Vene ja Pakistani mereväed Araabia merel rahvusvahelisel õppusel Aman-2017 ja harjutasid Pakistani mereväebaasis. 

Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin külastas augustis Pakistani aruteludeks sõjalise ja sõjalistehnilise koostöö üle. Tänavu aprillis pidas Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Pakistani sõjaväejuhi Qamar Bajwaga kõnelusi piirkondliku julgeoleku ja sõjalise ning sõjalistehnilise koostöö üle. 

2017. aasta oktoobris allkirjastasid Venemaa ja Pakistan valitsusvahelise lepingu relvastuse ja sõjatehnika tarnete, sõjavarustuse hoolduse ja edasiarendamise alal. Kokkulepe lubab Moskval ja Islamabadil teha koostööd ka uute relvatüüpide väljaarendamise vallas.

Balti laevastik on üks Vene mereväe neljast laevastikust ja selle peamised baasid asuvad Kaliningradi oblastis Baltiiskis ja Leningradi oblastis Kroonlinnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles