Itaalia peaminister kohtus rahukonverentsi eel Liibüa kindraliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Conte
Giuseppe Conte Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Itaalia peaminister Giuseppe Conte külastas pühapäeval Benghazi linna Liibüa idaosas, et kohtuda enne Sitsiilias peetavat Liibüa rahukonverentsi kindral Khalifa Haftariga.

Liibüa tähtsamate poliitiliste jõudude esindajad kohtuvad esmaspäeval Sitsiilias Palermos rahukonverentsil, kus rahvusvaheline kogukond püüab taaskäivitada Põhja-Aafrika riigis seiskunud poliitilist protsessi ja survestada osapooli valimisi korraldama.

Liibüa pealinna Tripolit kontrollib ÜRO toetusega rahvusliku ühtsuse valitsus (GNA), kuid riigi idaosa, sealhulgas Benghazi, on konkureeriva valitsuse käes, millele allub Haftar.

Conte külastas Tripolist 650 kilomeetrit idas asuvat Benghazit, et «arutada hiljutisi arenguid seoses Palermo konverentsiga,» ütles Haftari isehakanud Liibüa rahvusarmee kõrge ametnik.

Haftar, kes külastas oktoobri lõpus Roomat, on Itaalia valitsuse andmeil kinnitanud konverentsil osalemist.

Kindralimeelne Liibüa meedia on aga edastanud, et Haftar kavatseb kõnelusi boikottida.

GNA ja Haftari toetusega valitsus leppisid mais kokku korraldada 10. detsembril valimised.

ÜRO tunnistas neljapäeval aga, et riigi kaootiline poliitiline olukord tähendab, et valimiste korraldamine ei ole mõeldav enne kevadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles