Sri Lankalt leiti 278 skeletiga ühishaud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skelett Sri Lanka endises sõjatsoonis Mannaris.
Skelett Sri Lanka endises sõjatsoonis Mannaris. Foto: DINUKA LIYANAWATTE / REUTERS/Scanpix

Sri Lanka suurimas kodusõja järel avastatud ühishauas oli 278 surnukeha. 

Haua leidsid ehitajad märtsis riigi põhjaosas Mannaris kooperatiivkaupluse vundamendiauku kaevates. Mannar asub piirkonnas, kus ligi kümne aasta eest lõppenud kodusõjas võitlesid valitsusväed ja tamili mässajad.

«118 tööpäeva jooksul oleme kaevanud välja 278 luukeret – nii meeste kui naiste ja laste säilmeid,» ütles piirkonna kõrge kohtumeditsiiniametnik Samindra Rajapakshe.

Laste skelette on teiste hulgas 20.

Rajapakshe sõnul on surma aja ja põhjuste väljaselgitamiseks ning isikute tuvastamiseks vaja täiendavaid uuringuid, aga juba nüüd on selge, et osa ohvreid oli kinni seotud.

Mannar oli üks nelikümmend aastat kestnud kodusõja tähtsamaid lahingutandreid. Sõda lõppes 2009. aastal valitsusvägede suurpealetungiga.

Valitsuse moodustatud uurimiskomisjon teatas 2013. aastal, et kodusõjas on kadunuks jäänud 19 000 inimest, neist 5000 sõdurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles