Video: ISIS jättis ebaõnnestunud pealetungi järel oma üksuse ülema lahinguväljale surema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe terroristid.
ISISe terroristid. Foto: Uncredited / AP / Scanpix

Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejate käsutusse sattus ühe terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) lahingüksuse ülema kehakaamera salvestis lörri läinud rünnakust SDFi baasile Süürias. Twitteris jagas karmi videot BBC korrespondent Quentin Sommerville.

Videos võib näha kaost rühmituse ridades. ISISe üksuse ülem Abu Ayman Al-Iraqi üritas veenda üht lapssõdurit mitte taganema. Ta andis Abu Aishaks kutsutud poisile ja teistele terroristidele korduvalt käsu SDFi üksuste suunas tulistamist jätkata, kuid nii lapssõdur kui ka teised äärmuslased soovisid selgelt põgeneda.

Abu Aisha arvates olid terroriste kaitsvad pilved kadumas. Ta ütles oma ülemale, et side ei tööta ja ka nende sõidukil on kütus peaaegu otsas.

Sommerville'i kolleegi sõnutsi ründas ISIS parasjagu SDFi baasi Hajini linna lähistel ning nende eesmärgiks oli kasutada halba ilma ära, et baasile ligi pääseda. Lapssõdur oli pilvede kadumise pärast mures, sest see andnuks ISISe vastasele koalitsioonile võimaluse korraldada õhurünnakuid terroristide positsioonidele ning sellega äärmuslased kindlasse surma saata.

Lõpuks suutsid vanemad võitlejad Abu Aymani veenda, et pilved hakkavad tõesti kaduma. Selle peale üritas Abu Ayman end teistele terroristidele kuuldavaks teha, et anda neile käsk tagasi masinale ronida ja minema sõita. Käskude jagamise vahel üritas terroristide liider üle liivavalli ääre SDFi üksuste suunas ka tulistada, kuid tema automaatrelv ei tahtnud kõrbes hästi töötada.

Taganemisel võib näha täielikku segadust ISISe ridades. Terroristid ei tea, kuidas käituda ning Abu Aymanil on tükk tegemist, et alluvad masinale saada.

Video lõpus saab terroristide juht kuulitabamuse ja kukub maha. Teised äärmuslased sõidavad samal ajal minema, jättes oma liidri lahinguväljale surema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles