Singapuri lennujaamas avati tohutu looduskuppel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri lennujaamas avatud looduskuppel Jewel.
Singapuri lennujaamas avatud looduskuppel Jewel. Foto: AFP / Scanpix

Singapuri lennujaamas avati täna tohutu loodusega täidetud kuppel, mille keskmes on 40 meetri kõrgune juga ja millega tahetakse ligi meelitada rahvusvahelisi lennureisijaid.

Hinnanguliselt 1,25 miljardit dollarit maksma läinud keskus Jewel sisaldab nelja korrust läbivaid aedu ning 280 poodi ja kohvikut, aga ka hotelli ja kino. Keskus ühendab lennujaama kolme terminali.

Analüütikud on aga skeptilised, kas 135 700 ruutmeetrine kompleks saab transiitreisijate seas hitiks, sest sinna jõudmiseks tuleb läbida piirikontroll ja Changi lennujaam on juba niigi hästi varustatud.

Lisaks Singapuri väisajatele reklaamitakse keskust ka kui atraktsiooni kohalike elanike jaoks.

Jewel hakkas sel nädalal külastajaid vastu võtma piiratud mahus ja täielikult avatakse see järgmisel kolmapäeval.

Keskus on osa Changi lennujaama püüdlusest meelitada ligi pikamaareisijaid teistest lennukeskustest nagu Hongkong ja Dubai.

Aasia ja Vaikse ookeani lennunduskeskuse peaanalüütik Brendan Sobie ütles aga, et Jewelit hakkavad peamiselt kasutama ilmselt kohalikud elanikud ja riigist lahkuvad reisijad.

"Transiitreisijate meelitamine pole realistlik, sest nad peavad läbima piirikontrolli ja lennujaamas on juba praegugi palju võrratuid asutusi, mis teevad Changist tipptasemel transiitlennujaama," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles