USA administratsioon mõistis hukka laimukampaania Trumpi vastu

BNS
Copy
United States President Donald J. Trump speaks during a Cabinet Meeting at the White House in Washington, DC on October 21, 2019. Photo Credit: Yuri Gripas/CNP/AdMedia//Z-ADMEDIA_adm_102119_Trump-Cabinet_CNP_042/1910220141/Credit:Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA/1910220142
United States President Donald J. Trump speaks during a Cabinet Meeting at the White House in Washington, DC on October 21, 2019. Photo Credit: Yuri Gripas/CNP/AdMedia//Z-ADMEDIA_adm_102119_Trump-Cabinet_CNP_042/1910220141/Credit:Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA/1910220142 Foto: Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA/Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA

USA administratsioon mõistis teisipäeval hukka USA presidendi Dondald Trumpi vastu suunatud laimukampaania, mille osaks on demokraatide korraldatud tagandamisjuurdlus.

«President Trump pole midagi valesti teinud. Tegemist on koordineeritud laimukampaaniaga äärmusvasakpoolsete vaadetega seadusandjate ja valijate toetuseta bürokraatide poolt, kes on sõjas meie põhiseadusega,» ütles Valge Maja pressiesindaja Stephanie Grisham.

USA ajutine asjur Ukrainas William Taylor andis teisipäeval kongressile tunnistusi seoses president Trumpi tagandamisjuurdlusega. Eruohvitserist Taylor andis kongressile tunnistusi suletud uste taga.

Meedia andmetel tunnistas Taylor, et Trump survestas Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid avalikult teatama, et USA demokraatide presidendikandidaadi Joe Bideni ja tema poja Hunter Bideni suhtes on alustatud korruptsioonijuurdlust.

Informatsioonist on avalikkuses sõnumivahetusega seoses räägitud varemgi, kuid nüüd said demokraadid asjale otsekinnituse.

«Ma arvan, et on hullumeelne seada julgeolekuabi tingimuseks poliitilise kampaania aitamine,» kirjutas Taylor sõnumivahetuse väljavõttes, mille kongressi uurijad avaldasid.

Taylor oli USA suursaadik Ukrainas aastatel 2006-2009 ja määrati uuesti saatkonda juhtima pärast seda, kui Trumpi valitsus tagandas presidendi ihuadvokaadi Rudy Giuliani eestvedamisel enneaegselt suursaadik Marie Jovanovitchi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles