Taliban USA-ga otsekõnelusi taastama ei torma

Copy
Afganistani julgeolekujõud osalemas riigi lõunaosas Helmandi provintsis sõjaoperatsioonil.
Afganistani julgeolekujõud osalemas riigi lõunaosas Helmandi provintsis sõjaoperatsioonil. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Islamiliikumise Taliban sõnul on USA-ga otsekõneluste jätkamisest vara rääkida.

«Praegu on kõneluste jätkamisest veel vara rääkida. Esitame oma ametliku reaktsiooni hiljem,» ütles Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid uudisteagentuurile AFP.

Kõneluste jätkamise küsimus tekkis seoses USA presidendi Donald Trumpi ootamatu visiidiga Afganistani ja riigipea teatega, et Ühendriigid kohtuvad taas Talibaniga.

USA president ütles Bagramis, et Ühendriigid on jätkanud rahukõnelusi islamiliikumisega Taliban. Presidendi sõnul on Taliban nüüd valmis vaherahuks.

«Taliban soovib tehingut ja me kohtume nendega. Me oleme öelnud, et nõuame vaherahu ja siiani nad seda ei tahtnud, kuid nüüd nad tahavad seda,» sõnas Trump ajakirjanikele.

Kuigi president tahab USA sõjalist kohalolekut Afganistanis suuresti vähendada, ütles staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley varem sel kuul, et Ühendriikide väed jäävad Afganistani ilmselt veel mitmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles