Putin manitseb FSB-d kaitsma teavet uute relvasüsteemide kohta

Copy
Vene president Vladimir Putin FSB juhtidele õpetussõnu jagamas.
Vene president Vladimir Putin FSB juhtidele õpetussõnu jagamas. Foto: AP/Scanpix

Välisluureteenistused tegutsevad Venemaal aktiivselt, hoiatas täna president Vladimir Putin ja manitses vastuluuret valvsust säilitama.

«Vastuluureohvitserid tegid eelmisel aastal kõvasti tööd. Statistika põhjal on välisluureteenistused endiselt meie riigis aktiivsed, nii et teie ülesanne on tegutseda usaldusväärselt ja tõhusalt,» ütles Putin föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) juhatuse koosolekul.

«Nagu varemgi tuleb teil kaitsta teavet uusimate relvasüsteemide ja tarkvara, kaitseotstarbelise sõja- ja tööstustehnoloogia ning innovatiivsete teadustoodete kohta.» See aitab tagada meie riigi konkurentsivõime, lisas Putin.

Suurt tähelepanu tuleb tema sõnul pöörata ka arvutisüsteemide kaitsmisele küberrünnakute eest. «Erilist tähelepanu tuleb pöörata ametivõimude arvutisüsteemide, riiklike elektroonikateenuste, sideoperaatorite, pangaorganisatsioonide, ja meie riigi suurettevõtete kaitsele.»

Infojulgeolekuohud on viimastel aastatel kasvanud, ütles Putin ja lisas, et ulatuslikest koordineeritud küberrünnakutest räägiti FSB juhatuse eelmisel koosolekul.

«Mitmes riigis on juba loodud spetsiaalsed keskused selliste rünnakute läbiviimiseks ning arendatakse tehnoloogiaid küberressursside ennetavaks kasutamiseks,» ütles president.

Digitehnoloogia arenedes kasvab küberrünnakute võimsus, hoiatas ta. «Me ei pea sellega mitte üksnes arvestama, vaid struktureerima oma tööd kaitsmaks Venemaa huve sellele vastavalt ja ennetavalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles