Ladina-Ameerika suurendab piiranguid reisimisele Euroopasse

BNS
Copy
Lennuk
Lennuk Foto: CA/SCANPIX

Ladina-Ameerika riigid suurendasid neljapäeval piiranguid reisimisele Euroopasse osana jõupingutustest piirata koroonapandeemia levikut.

Ameerika-ülene tervishoiuorganisatsioon PAHO hoiatas valitsusi, et need valmistuksid toime tulema pandeemiaga.

«Riigid peavad oma tervishoiusüsteemid valmis seadma, kuna juhtumeid ei saa olema ainult üks või kaks,» ütles PAHO epidemioloog Marcos Espinal AFP-le.

Kuigi maailma mastaabis on nakkusjuhtumite arv Ladina-Ameerika riikides endiselt madal, on 15 riigis registreeritud üle 250 nakkuse ja kolm viirusesurma.

Viimane neist registreeriti Guyanas, kus suri 52-aastane naine, kes oli eelmisel nädalal naasnud USA-st.

Venezuela ja Boliivia järel katkestasid ka Paraguay ja Peruu lennud Euroopasse.

«See otsus langetati regionaalselt, seega ei ole enam lende meie kontinendilt Euroopasse,» ütles Paraguay lennundusameti juht Edgar Melgarejo ajakirjanikele.

Peruu valitsus peatas ka lennud Aasiasse ja Aasiast.

Ladina-Ameerika suurim lennufirma, Tšiili-Brasiilia Latam ütles, et tühistab järgmise kahe kuu jooksul 30 protsenti rahvusvahelistest lendudest seoses nõudluse langusega koroonaviiruse tõttu.

See meede mõjutab peamiselt lende Lõuna-Ameerikast Euroopasse ja USA-sse ajavahemikul 1. aprillist 30. maini, teatas firma.

Argentina valitsus peatas rahvusvahelised lennud viirusest kõige rohkem mõjutatud riikidest 30 päevaks ja kuulutas välja aastase tervishoiueriolukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles