WHO: maailmas on meditsiiniliste kaitsevahendite krooniline puudujääk

BNS
Copy
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix Baltics

Koroonaviiruse haiguse Covid-19 vastu võitlevate meedikute kaitsevarustuse puudumine on üks kõige kiireloomulisemaid probleeme surmajuhtumite ennetamisel, hoiatas reedel Maailma Terviseorganisatsioon (WHO). 

«Isikliku kaitsevarustuse ülemaailmne krooniline puudujääk on nüüd üks kõige kiireloomulisemaid ohte meie kollektiivsele võimele elusid päästa,» ütles WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus videosilla vahendusel peetud pressikonverentsil Genfis. 

WHO on saatnud juba peaaegu kaks miljonit üksikut kaitsevahendit 74 riiki ning valmistab ette nende saatmist veel 60 riiki. 

«Seda probleemi saab ainult lahendada rahvusvahelise koostöö ja solidaarsuse abil,» ütles ta. 

Ta ärgitas G20 riike rakendama oma «tööstuslikku jõudu ja innovatsiooni», et toota ja jagada laiali tööriistad, mida on tarvis elude päästmiseks. 

«Me peame andma lubaduse ka tulevastele põlvkondadele: mitte iial enam!» lisas Tedros. 

Uue koroonaviiruse pandeemia on nõudnud maailmas üle 25 000 inimelu, suurim arv surmajuhtumeid on kinnitust saanud Euroopas, teatas AFP. 

Kokku on maailmas registreeritud umbes 550 000 nakkusjuhtumit alates viiruse ilmumisest Hiinas detsembris. WHO juhi sõnul on enam kui 100 000 inimest saanud viirusest terveks. 

«Me oleme alles selle võitluse alguses. Me peame jääma rahulikuks, ühtseks ja tegema koostööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles