Austria lennutas riiki sajad Ida-Euroopa hooldajad (2)

Copy
Hooldaja Austrias Uttendorfi hooldekodu juures, mis pandi eelmisel nädalal karantiini ühe töötaja haigestumise tõttu.
Hooldaja Austrias Uttendorfi hooldekodu juures, mis pandi eelmisel nädalal karantiini ühe töötaja haigestumise tõttu. Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Feichter via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa/Scanpix

Austriasse saabus eile mitu tšarterlendu, millega toodi riiki rohkem kui 200 Rumeeniast ja Bulgaariast pärit hooldajat.

Selle sammuga tahab Austria tagada, et hoolimata kogu maailmas kehtestatud reisipiirangutest ei kannata riigis eakate hoolekanne.

Austria hoolekandesektor on tugevas sõltuvuses Ida-Euroopa tööjõust, kes tavaliselt töötavad mõne nädala Austrias, et seejärel taas mõnda aega kodumaal puhata. Piiride sulgemine tekitas Austrias kiirelt hirmu, et vanurite ja haavatavate inimeste eest hoolitsemine võib reisipiirangute tõttu kannatada.

Probleemide vältimiseks lennutati eile Bulgaaria pealinnast Sofiast ja Rumeenia Timisoara linnast Austriasse 231 hooldajat.

«Me ei saa veel öelda, kas tegemist on ühekordse aktsiooniga või mitte,» ütles Austria raadiojaamale Oe1 Alam-Austria liidumaa sotsiaalvaldkonna ametnik Christiane Teschl-Hofmeister. «Kui vajadus [töötajate järele] end taas ilmutab, teeme endast kõik oleneva, et nõudlust täita.»

Valitsus majutab võõrtööjõu 14 päevaks hotellidesse karantiini ja maksab ööbimise ise kinni. 

Eeldatakse, et sel korral jäävad töötajad Austriasse korraga pikemaks ajaks kui tavapäraselt.

Teschl-Hofmeister ütles, et hetkel oli puudu 70 töötajast, aga igaks juhuks palgati ja toodi riiki juba üle 200 inimese.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles