Hiina eitab viirusekiituse nurumist Saksamaalt (1)

Copy
Hiinast imporditud kaitsevahendite jagamine arstidele Saksamaal. Foto on illustratiivne.
Hiinast imporditud kaitsevahendite jagamine arstidele Saksamaal. Foto on illustratiivne. Foto: www.imago-images.de/imago images/Ralph Lueger / Scanpix

Hiina eitas täna Saksamaalt tunnustuse nuiamist seoses tegevusega koroonapandeemia ohjeldamisel.

Ajaleht Die Welt kirjutas pühapäeval, et Hiina esindajad üritasid teenida Saksa võimudelt kiidusõnu. 

Hiina on pälvinud välismaal, eeskätt Ühendriikides seoses detsembris Wuhanist alguse saanud koroonaviiruse pandeemiaga teravat kriitikat. Viimastel nädalatel on Hiina saatnud Euroopa riikidele abi, milles nähakse katset tõrjuda kriitikat pandeemia eest. 

Die Welt kirjutas pühapäeval viitega välisministeeriumi konfidentsiaalsele dokumendile, et Saksa ministeeriumide kõrgeid ametiisikuid «on kutsutud rääkima positiivselt koroonaviirusega toimetulemisest Hiinas».

Saksa välisministeerium soovitas, et kõik valitsusasutused tõrjuksid sääraseid lähenemiskatseid, lisas ajaleht. 

Saksa luureallikas ütles Die Weltile, et Hiina ametiisikud on alustanud seoses koroonaviirusega «intensiivset info- ja propagandapoliitikat». 

«Meie eesmärk on kaitsta paremini oma rahva elu ja tervist ning hoida inimeste tervist ja turvalisust kogu maailmas, mitte saavutada teiste tunnustust,» märkis Hiina välisministeerium Die Welti artiklit puudutavale küsimusele vastates. «Meil ei ole vajadust püüelda kiitust ega soovi alustada propagandasõda.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles