Brasiilia riskib ministri sõnul majanduse kokkuvarisemisega

Copy
President Jair Bolsonaro Planalto palee juures.
President Jair Bolsonaro Planalto palee juures. Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS

Brasiiliat võib mõne kuuga ees oodata majanduse kokkuvarisemine seoses koroonaviiruse pandeemia ohjeldamiseks rakendatavate piirangutega, mis põhjustavad ulatuslikku kahju, hoiatas neljapäeval majandusminister Paulo Guedes.

Guedese sõnul riskitakse kõige muu hulgas sellega, et tekib toiduainete ja esmatarbekaupade nappus.

«Umbes 30 päeva jooksul võib poelettidel tekkida defitsiit ja tootmine muutuda kaootiliseks, mis viib majanduse kokkuvarisemiseni ja sotsiaalsete rahutusteni,» märkis minister.

«Tegemist on tõsise häirekellaga,» ütles majandusminister rääkides koos president Jair Bolsonaroga, kes on olnud jõuliselt koduspüsimise meetmete vastu.

Brasiilia president on korduvalt pisendanud koroonapandeemiat ning ägedalt kritiseerinud osariikide kuberneride ja linnapeade püüdeid rakendada piiranguid viiruse leviku tõkestamiseks.

Bolsonaro ründas viimati pühapäeval pealinnas tuhandetele meeleavaldajatele kõneldes taas uue koroonaviiruse leviku vastaseid meetmeid.

Bolsonaro süüdistas kubernere töökohtade hävitamises ja nimetas seda vastutustundetuks.

«Me maksame selle eest tulevikus ränka hinda,» hoiatas president.

Brasiilias on viimastel andmetel kinnitust leidnud üle 135 000 nakkusjuhtumi, surnud on koroonaviiruse tagajärjel vähemalt 9146 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles