Soul pani äsjaavatud ööklubid taas kinni

Copy
Reeglid koroonaviiruse leviku pidurdamiseks Spuli ööklubi uksel. Laupäevast on ööklubid Lõuna-Korea pealinnas viiruse tõttu taas suletud.
Reeglid koroonaviiruse leviku pidurdamiseks Spuli ööklubi uksel. Laupäevast on ööklubid Lõuna-Korea pealinnas viiruse tõttu taas suletud. Foto: Reuters/ScanPix

Soul pani kinni üle 2100 nädala eest kroonapiirangute leevendamise tuhinas avatud ööklubi, naistebaari ja diskoteegi, sest mitukümmend klubikülastajat on saanud nakkuse.

Souli linnapea Park Won-soon andis täna sulgemiskäsu, tuginedes Lõuna-Korea valitsuse tungivale soovitusele panna lõbustusasutused kinni või rakendada muid viirusvastaseid meetmeid, nagu ohutu vahemaa, temperatuuri mõõtmine, külastajate nimekirjad ja töötajate maskikandmiskohustus.

Parki teatel jääb keeld kehtima, kuni linn leiab, et nakkusoht on piisavalt väike.

Lõuna-Korea haiguste kontrolli ja ennetuskeskus (KCDC) teatas laupäeval, et ööpäevaga avastati 18 uut koroonaviirusse nakatumist. 

Kõik peale ühe on seotud 29-aastase mehega, kes külastas eelmisel laupäeval kolme Souli Itaewoni linnaosa klubi. Teisipäeval andis ta positiivse koroonatesti.

Parki sõnul on pärast seda tuvastatud ainuüksi Soulis 16 uut nakatumist. Sellega tõusis klubikülastusega seotud nakkusjuhtumite arv 40ni, neist 27 Soulis, 12 pealinna lähipiirkonnas ja üks lõunas Busanis.

Lõuna-Koreas on pandeemia algusest saadik surnud 256 ja nakatunud 10 840 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles