USAs esitati sülitanud ja köhinud mehele süüdistus bioterrorismis

Copy
Maskis politseinik Florida osariigis.
Maskis politseinik Florida osariigis. Foto: Joe Forzano / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Floridas esitati föderaalne terrorisüüdistus politseinike pihta sülitanud ja köhinud mehele, kes väitis, et oli nakatunud uue koroonaviirusega. 

Kohtu dokumentide kohaselt esitati mehe vastu kuriteokaebus aprillis ning nüüd sai ta süüdistuse biorelvaga ähvardamises. Süüdimõistmise korral võib teda ees oodata kuni viie aasta pikkune vangistus USA föderaalvanglas. 

Mehe kaitsja sõnul on prokurörid antud puhul laiendanud terroristidele mõeldud seadust nii, et see hõlmaks ka tavapärast kokkupuudet politseiga. 

«USA prokuratuuri seisukoht selles kaasuses tähendaks, et kõigil miljonitel Covid-19 patsientidel on bioloogiline relv,» ütles advokaat e-kirjas. 

Florida osariigis asuva St. Petersburgi linna politseinikud saabusid koduvägivalla teate peale kahtlusaluse juurde 27. märtsil, selgub kohtu dokumentidest. Kinnipidamise käigus teatas kahtlusalune, et ta on nakatunud uue koroonaviiruse põhjustatud haigusesse ja köhis politseiniku käe peale, teatasid korrakaitsjad. 

Kahtlusalune vabastati kautsjoni vastu, kuid järgmisel päeval kutsuti politsei taas välja samale aadressile.

Korrakaitse sõnul sülitas mees teise kinnipidamise käigus verist sülge politseiniku suhu. Taas väitis kahtlusalune, et tal on koroonaviirus ning et ta tegeleb selle levitamisega. 

Politsei lasi kahtlusalust kontrollida ning tema koroonaviiruse test osutus negatiivseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles