Washingtoni protestijad võtsid maha Konföderatsiooni kindrali kuju (14)

Copy
USA pealinna Washingtoni viimane Konföderatsiooni juhtfiguuri monument 20. juuni 2020.
USA pealinna Washingtoni viimane Konföderatsiooni juhtfiguuri monument 20. juuni 2020. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Rassismi ja politseivägivalla vastased protestijad võtsid reede õhtul Washingtonis maha Konföderatsiooni kindrali Albert Pike'i kuju ja panid põlema, teatas Ühendriikide meedia.

Telekanali ABC7 hilisõhtuses uudistesaates näidati, kuidas Pike köiega alla tõmmati ning kümned meeleavaldajad selle «mustade elud loevad» loosungit skandeerides põlema panid.

President Donald Trump kirjutas Twitteris: «D.C. politsei ei tee oma tööd, vaid vaatab pealt, kuidas kuju alla võetakse ja süüdatakse. Need inimesed tuleks otsekohe kinni pidada. Häbi meie riigile!»

Pealinna demokraadist linnapea Muriel Bowser ja Trump on Washington D.C.-s protestijate vastu jõu kasutamises eri meelt, president on varem nõudnud, et rahutuste mahasurumiseks kasutataks rahvuskaarti.

Reedel korraldati üle kogu USA orjuse kaotamist tähistavate Juneteenthi pühade puhul rassimisvastaseid marsse ja meeleavaldusi.

Washingtonis kogunesid meeleavaldajad Lincolni memoriaali ja Valge Maja juurde.

Ameerika Riikide Konföderatsioon oli riik, mis eksisteeris Põhja-Ameerikas aastail 1861 kuni 1865 ning mille diagonaaliga ristiga puna-sini-valget lippu peetakse mitmel pool, peamiselt lõunaosariikides, senini au sees.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles