USA-s registreeriti 568 koroonasurma, nakatumine on tõusuteel

Copy
Rassismivatane protest Brooklynis. Tervishoiutöötajad kardavad seoses piirangute leevendamise ja meeleavaldustega uut koroonanakkuste lainet.
Rassismivatane protest Brooklynis. Tervishoiutöötajad kardavad seoses piirangute leevendamise ja meeleavaldustega uut koroonanakkuste lainet. Foto: AFP / Scanpix

USA-s lisandus ööpäevaga 568 koroonasurma, ilmnes viirusestatistikat pidava Johns Hopkinsi ülikooli andmetest eileõhtuse seisuga, samas on nakatumine taas tõusuteel. 

Tegemist oli 10. järjestikuse päevaga, mil COVID-19 ohvrite arv oli alla tuhande.

USA on sellegipoolest koroonapandeemia tõttu kõige rängemalt kannatav riik 2 251 205 kinnitust leidnud nakatumise ja 119 654 surmajuhtumiga.

Kui alles hiljuti oli nakatumiste arv ööpäevas alla 20 000, siis viimastel päevadel on see tõusnud taas 30 000-ni ja kõrgemale.

Tervishoiutöötajad kardavad uut COVID-19 nakkuste lainet pärast koroonaviiruse piirangute leevendamist ja rassismivastaseid meeleavaldusi viimastel nädalatel.

President Donald Trumpi esimest kampaaniaüritust alates koroonakriisi algusest, mis korraldati laupäeva õhtul Oklahoma osariigis Tulsas, on samuti kritiseeritud ja nimetatud COVID-19 superlevitajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles