Trump soovitas koroonaviiruse testijatel hoogu maha võtta (2)

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles eile, et soovitab valitsuse tervishoiuametnikel koroonaviiruse testimisega hoogu maha võtta, sest rohkem teste tähendab rohkem avastatud nakkusi.

President on korduvalt väitnud, et mitme osariigi COVID-19 juhtumite arvu kasv on tingitud laialdasemast testimisest. 

Laupäeval ütles Trump Oklahoma osariigis Tulsas esimesel tagasivalimiskampaania üritusele alates koroonapandeemia puhkemisest, et testimine on «kahe teraga mõõk».

USA-s, kus on rohkem COVID-19 nakkus- ja surmajuhtumeid kui üheski teises maailma riigis, on läbi viidud üle 25 miljoni koroonaviiruse testi. Testide arvult ühe elaniku kohta ei jõua Ühendriigid esimese 20 riigi hulka.

«Halb pool on see: kui nii palju testid, leiad rohkem inimesi, rohkem juhtumeid,» selgitas Trump.

«Nii et ma soovitasin oma inimestel testimisega hoogu maha võtta. Nad muudkui testivad ja testivad.»

Trumpi hääletoonist ei olnud aru saada, kas tal oli jutuga tõsi taga või lõbustas lihtsalt kuulajaid, kes talle häälekalt takka kiitsid.

Ühe Valge Maja ametniku sõnul naeris Trump sellega välja «meedia absurdse kajastuse». «Me oleme maailma juhtiv testija ja me oleme uhked, et oleme teinud üle 25 miljoni testi,» kinnitas ta.

Trumpi vastaskandidaadi Joe Bideni kampaaniameeskond nimetas Trumpi üleskutset testimist vähendada tülgastavaks ja leidis, et see on vägagi läbipaistev katse koroonaarve paremas valguses näidata.

Mitmes Ühendriikide osariigis, seal hulgas Oklahomas on koroonanakkuste arv kasvama hakanud, mistõttu kohalikud tervishoiuamentikud soovitasid Trumpil kihutuskoosolek ära jätta.

Kuus Trumpi kampaaniatöötajat Tulsas andiski mõni tund enne presidendi lavale astumist positiivse koroonaproovi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles