EL ei tunnusta Valgevene presidendivalimiste tulemusi (2)

Copy
Saksamaa kantsler Angela Merkel teatas pärast videokohtumist teiste Euroopa Liidu liikmesriikide liidritega, et ühendus ei tunnusta Valgevene presidendivalimist tulemusi.
Saksamaa kantsler Angela Merkel teatas pärast videokohtumist teiste Euroopa Liidu liikmesriikide liidritega, et ühendus ei tunnusta Valgevene presidendivalimist tulemusi. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liit ei tunnusta Valgevene presidendivalimiste tulemusi, ütles Saksamaa kantsler Angela Merkel, lisades, et sealsed valimised polnud vabad ega õiglased.

«Meie jaoks pole kahtlust, et valimistel oli massiliselt reeglite rikkumisi,» ütles Merkel Berliinis ajakirjanikele pärast ELi liidrite virtuaalset tippkohtumist, millel käsitleti olukorda Valgevenes.

«Valimised ei olnud vabad ega õiglased. Seetõttu ei saa valimiste tulemusi tunnustada,» lisas ta.

Samal ajal ütles Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, et EL kehtestab peatselt sanktsioonid inimestele, kes on seotud valimisrikkumistega Valgevenes ning meeleavalduste vägivaldse mahasurumisega.

«Me toetame kindlalt valgevene rahva õigust määrata ise oma saatust ning EL kehtestab peatselt sanktsioonid märkimisväärsele hulgale inimestele, kes on vastutavad vägivalla, repressioonide ja valimispettuse eest,» ütles Michel pärast ELi liidrite virtuaalset tippkohtumist Valgevene olukorra arutamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles