Merkel: sügisel läheb koroonaviirusega võitlemine raskemaks

Copy
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: www.imago-images.de/imago images/photothek / Scanpix

Koroonaviirusest jagusaamine läheb sügise ja talve saabudes raskemaks, hoiatas Saksa kantsler Angela Merkel reedel traditsioonilisel suvelõpu pressikonverentsil.

«Mõned asjad on järgmisel kuudel kindlasti raskemad kui suvel,» ütles Merkel.

«Oleme suvel nautinud vabadust ja suhtelist kaitstust aerosoolide eest, mis on võimalik vabas õhus viibides,» lisas ta, viidates kinnistes ruumides paremini levivatele mikroosakestele.

Merkel leppis neljapäeval 16 liidumaa juhtidega kokku uutes meetmetes koroonaviiruse leviku pidurdamiseks, sest Saksamaal on hakanud puhkuselt naasjate ja suvepidude tõttu nakatumiste arv kasvama.

Muu hulgas kehtestati minimaalselt 50-eurone rahatrahv maskikandmise kohustuse eirajatele, keelati aasta lõpuni massiüritused ja määrati reisilt kodumaale saabujatele uued karantiinimeetmed.

«Me peame elama selle viirusega veel kaua. See on endiselt tõsine. Suhtuge, palun, sellesse ka edaspidi tõsiselt,» rõhutas Merkel ja tunnistas, et sellega on raske leppida.

Saksamaad on kiidetud esialgse kiire ja tõhusa tegevuse eest pandeemia pidurdamisel. Viimastel nädalatel on viiruse levik aga hoogustunud.

Reedel teatati 1571 uuest nakkusjuhtumist ööpäeva jooksul. Ühtekokki on Saksamaal kinnitust leidnud 239 507 nakkus- ja 9288 surmajuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles