Venemaa ja Valgevene jätkavad ühiseid sõjaväeõppusi aasta jooksul

Copy
Vladimir Putin Zapadi õppusel.
Vladimir Putin Zapadi õppusel. Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS

Venemaa ja Valgevene jätkavad ühiseid sõjaväeõppusi vähemalt aasta jooksul peaaegu igakuiselt, ütles esmaspäeval Vene president Vladimir Putin.

Mis puutub sõjalisse poolde, siis teil on õigus, meil on plaan ja täidame selle. Aasta jooksul korraldatakse mõned üritused kõigepealt Valgevenes ja seejärel praktiliselt igal kuul Venemaal,» ütles Putin kohtumisel Valgevene kolleegi Aleksandr Lukašenkaga Sotšis.

«Teeme kõik nagu varasemalt plaanitud,» sõnas Putin.

«Täna algavad juba veel mullu kavandatud sõjaväeõppused, mis kestavad mitu päeva, see on sõjaväeinimeste jaoks tavaline asi, mis on seotud sõjaväe ettevalmistusega. Kordan taas, et ei oleks mingisuguseid spekulatsioone: see on mullu kavandatud ja isegi teatavaks tehtud üritus. Pärast ühisõppuse kava täitmist naasevad Vene allüksused oma alalisse majutuskohta,» oli Putin juba varem seletanud.

Lukašenka ütles omalt poolt, et kahe riigi arvamused võivad küll erinevates küsimustes lahku minna, kuid seda mitte kaitse ja julgeoleku osas.

«Me ei pea kelleltki küsima, kas me võime sõjaõppusi korraldada või mitte. Me oleme neid korraldanud ja korraldame ka edasi,» märkis Lukašenka.

«Kui keegi soovib nende õppustega liituda, siis on nad teretulnud ja kui ei soovi, siis pole neid ka siia vaja,» ütles Valgevene president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles