Austrias avastati külmikveokis üle piiri smugeldatud 38 migranti (1)

Copy
Veoautod. Foto on illustreeriv.
Veoautod. Foto on illustreeriv. Foto: Aaron Chown/PA

Austrias avastati kümneid migrante, sealjuures lapsi, külmikveokist, teatas kolmapäeval Austria politsei. 

Politsei teatel avastati 38 inimest Süüriast, Iraagist ja Türgist, sealjuures kuus alaealist, eelmisel nädalal, Alam-Austria liidumaal.

Migrandid ütlesid, et neil oli raskusi hingamisega ja kartsid oma elu pärast reisil Rumeeniast läbi Ungari, teatas politsei avalduses, täpsustamata, kuhu kaubik teel oli. 

Mitmed reisijad, kes maksid sõidu eest 6000 kuni 8000 eurot, põgenesid kaubikust, kui see ühe kiirtee ääres peatus. Pealtnägijad teavitasid seejärel politseid. 

Kinni on peetud veoki juht, Rumeenias elav 51-aastane Türgi kodanik. 

«Me näeme praegu smugeldamise kasvu,» ütles Alam-Austria politseiametnik Omar Haijawi-Pirchner. Politseijuurdlus keskendub inimsmugeldajate võrgustiku laialiajamisele, et ennetada tulevasi kuritegusid, sõnas ta. 

Aastal 2015 avastati Austria kiirteel külmikveok 71 surnukehaga. Ohvrid olid lämbunud surnuks Ungaris ja neli inimsmugeldajat saadeti vangi. Tragöödia raputas rahvusvahelist arvamust, mis viis ajutiselt Euroopa piiride avamiseni sadadele tuhandetele asüülitaotlejatele. 

Austria, kus alates 2017. aastast on võimul konservatiivne kantsler Sebastian Kurz, on karmistanud piirikontrolli ja keeldunud pagulaste vastuvõtmisest. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles