Inglismaal ähvardab koroonareeglite rikkujaid 10 000-naelane trahv (1)

Copy
Koroonapiirangute vastane meeleavaldus Londonis Trafalgari väljakul 19. septembril.
Koroonapiirangute vastane meeleavaldus Londonis Trafalgari väljakul 19. septembril. Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaal elavaid inimesi, kes keelduvad eneseisolatsioonist koroonaviiruse leviku pidurdamiseks, võib laupäeval avaldatud uute karmide reeglite kohaselt ähvardada kuni 10 000 naela (11 000 euro) suurune trahv. 

Peaminister Boris Johnson ütles varem sel nädalal, et Suurbritannia on silmitsi Covid-19 teise lainega, ning teatas uutest piirangutest miljonitele inimestele Inglismaa loode-, põhja- ja keskosas. 

Laupäeva õhtul teatavaks tehtud täiendava meetme kohaselt on alates 28. septembrist inimesed positiivse testitulemuse korral kohustatud eneseisolatsiooni minema. Eraldumist võib nõuda ka Riikliku Tervishoiuteenistuse (NHS) jälitusprogramm. 

«Parim viis viirusega võitlemiseks kõikidele on järgida reegleid ja minna eneseisolatsiooni, kui on olemas oht koroonaviirust edasi kanda,» seisab Johnsoni avalduses. 

Peaministri sõnul ei peaks keegi alahindama selle tähtsust.

«Uued reeglid tähendavad, et seadus kohustab sind seda tegema, kui sul on viirus või kui seda nõuab NHS-i (programm) Testi ja jälgi.»

Praegu nõutakse sümptomitega või positiivse proovi andnud inimestelt kümnepäevast eneseisolatsiooni. Need aga, kes sümptomite või positiivse testi andnud inimestega koos elavad, peavad eralduma 14 päevaks.

Uued trahvid algavad 1000 naelast (karantiinireeglite rikkumise eest pärast rahvusvahelist reisi) ning kerkivad kuni 10 000 naelani korduvate ja suuremate rikkumiste korral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles