VÄLISMAA KOROONAPÄEVIK Hispaania valitsus tahaks Madridi täielikult sulgeda

Postimees
Copy
Plastikkardina taha peitunud poemüüja Madridis Vallecase naabruskonnas.
Plastikkardina taha peitunud poemüüja Madridis Vallecase naabruskonnas. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Prantsusmaal on haigestumine Covid-19sse saavutanud enneolematu taseme, kuid piirangutest väsinud rahvas tõrgub leppimast üha karmistatavate ennetusmeetmetega. Samal ajal sooviks valitsus viiruse teise laine käes ägavas Hispaania pealinnas Madridis elu täielikult seisata ning teadlased oletavad, et koroonaviirus on ajaga muteerunud kergemini nakkavaks.

Hispaania valitsus ei pea piisavaks Madridis kehtestatud osalist karantiini, mis mõjutab miljoni inimese elu ja tegemisi, ning soovitab tervishoiuministri Salvador Illa sõnul sulgeda kogu pealinna, vahendas AFP.

Alates esmaspäevast ei tohi veel 167 000 Madridi elanikku enam lahkuda oma kodulinnaosast muul juhul, kui tööle, kooli või meditsiinilistel põhjustel. Oma piirkonna sees tohivad nad jätkuvalt ringi liikuda. Juba praegu peavad sellele reeglile alluma 850 000 madridlast.

Covid-19 põhjustav viirus jätkab teadalaste sõnul pandeemia käigus muteerumist ning on ilmselt muutumas kergemini nakkavaks, selgub uuest uurimusest.

Ameerika Ühendriikides läbi viidud uurimus analüüsis 5000 viiruse erinevat geenijärjestust ning ei leidnud, et koroonaviirus oleks muutunud surmavamaks või oleks sellel tekkinud varasemast erinev mõju organismile, hoolimata sellest, et nakkuse saamine võib olla muutunud kergemaks, vahendas The Washington Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles