WHO teatel pääses Aafrika koroonajuhtude suurest kasvust (1)

Copy
Nigeeria preestrid valmistuvad Lagoses jagama rahvale kaitsemaske.
Nigeeria preestrid valmistuvad Lagoses jagama rahvale kaitsemaske. Foto: AFP/SCANPIX

Aafrika pääses COVID-19 nakkusjuhtumite suurest tõusust ilmselt tänu hõredale asustustihedusele ning kuumale ja niiskele kliimale, teatas reedel Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO).

AFP ametlikele allikatele tugineva statistika andmetel on Aafrikas tuvastatud 34 706 koroonasurma ning 1 439 657 nakkusjuhtumit, mis on teiste mandritega võrreldes oluliselt vähem.

Ainuüksi USA-s on tuvastatud 202 827 koroonasurma ja 6 979 937 nakkusjuhtumit.

«COVID-19 nakatumisi Aafrikas iseloomustas suhteliselt madalam nakatumiste arv, mis on viimasel kahel kuul vaibunud,» teatas WHO oma Kongo pealinnas Brazzaville'is asuvast regionaalsest peakorterist tehtud avalduses.

«Viimase nelja nädalaga tuvastati 77 147 nakatunut ning sellele eelneva nelja nädala jooksul 131 647 nakatunut,» öeldakse AFP-le reedel saadetud avalduses.

WHO teatel on viirusest enim räsitud riikides nagu Alžeerias, Kamerunis, Etioopias, Ghanas, Elevandiluurannikul, Keenias, Madagaskaril, Nigeerias, Senegalis ja Lõuna-Aafrika Vabariigis nakatumiste arv viimase kahe kuu jooksul pidevalt langenud.

LAV on kontinendi suurima nakatunute arvuga riik. Reedel avaldatud viimase ametliku statistika andmetel oli riigis 667 049 nakkusjuhtumit, millest 16 283 lõppesid surmaga.

WHO teatas, et «hõre asustustihedus, kuum ja niiske kliima ning noorte suur osakaal kokku» aitavad ilmselt kaasa madalale nakatumismäärale.

«Umbes 91 protsenti nakatunutest Sahara-taguses Aafrikas olid inimesed vanuses alla 60 eluaasta ning enam kui 80 protsenti juhtumitest olid asümptomaatilised,» seisab avalduses.

«Nakkusjuhtumite langus on tõend kõigi regiooni valitsuste vastu võetud otsustavatest rahvatervise meetmetest,» lausus WHO Aafrika regiooni direktor Matshidiso Moeti neljapäeval toimunud virtuaalsel kohtumisel.

Musta mandri kõige tööstuslikum majandus LAV sulges viiruse leviku tõkestamiseks 27. märtsil oma piirid ning kehtestas range üleriigilise liikumiskeelu.

Juunist alates on piiranguid liikumisele ja äritegevusele tasahaaval leevendatud, kuid piirid jäid suletuks, et vältida viiruse importi mujalt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles