CBS: Taliban soovib Trumpi võitu presidendivalimistel

Copy
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: AP/Reuters/ScanPix

Afganistani islamiliikumine Taliban eelistab eelseisvatel presidendivalimistel Donald Trumpi, ütles liikumise esindaja Zabihullah Mujahid eile USA telekanali CBS News telefoniusutluses.

Mujahidi sõnul loodab Taliban, et Trump võidab valimised ja viib oma kava kohaselt USA väed Afganistanist välja. Mujahid märkis, et mujal võidakse Trumpi halvasti suhtuda, kuid Taliban peab teda terve mõistusega ja elutargaks meheks.

Teine liikumise esindaja ütles, et Taliban võttis uudise Trumpi koroonaviirusega nakatumise kohta vastu murega.

«Saime teada, et Trump andis koroonatestimisel positiivse tulemuse. Olime mures tema tervise pärast, kuid näib, et nüüd on ta paranenud,» ütles islamist.

Trumpi kampaaniameeskonna esindaja Tim Murtaugh teatas seepeale, et kampaania ei soovi äärmusliikumise toetust ja Taliban teab väga hästi, et president kaitseb alati eelkõige ameeriklaste huvisid. 

NATO peasekretär Jens Stoltenberg rõhutas neljapäeval, et alliansi liikmed konsulteerivad ja otsustavad üheskoos, millal Afganistanist lahkutakse.

Stoltenberg reageeris Trumpi lubadusele, et Ühendriikide väed tuuakse Afganistanist koju jõuludeks. Trump tegi oma üllatava avalduse kolmapäeval suhtlusvõrgustikus Twitter.

NATO läks Afganistani Ühendriike toetama pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid käivitatud missioonil Talibani vastu. USA lõpetas lahingoperatsioonid Afganistanis 2014. aastal ning on sestpeale oma kohalolekut oluliselt vähendanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles