Hollandlased pidutsesid enne uute viirusepiirangute jõustumist

Copy
Hollandlased nautimas Haagi kesklinna välikohvikus viimaseid jooke enne karmide koroonapiirangute jõustumist.
Hollandlased nautimas Haagi kesklinna välikohvikus viimaseid jooke enne karmide koroonapiirangute jõustumist. Foto: AFP / Scanpix

Hollandlased jõid ja tantsisid kolmapäeva õhtul enne kõikide baaride, restoranide ja kanepipoodide sulgemist seoses uute viirustõrjemeetmete jõustumisega.

Haagis kogunes palju rahvast peaväljaku äärsetesse välikohvikutesse. Nad ütlesid, et toetavad kell 22 jõustuvaid meetmeid, kuid tahavad veel enne seda pidutseda.

«See on viimane õhtu enne sulgumist, viimane aeg pidutseda. See on eriline õhtu meie jaoks,» ütles 19-aastane Simon Karelse AFP-le Haagi peamises ööelupiirkonnas Pleinis.

Peaminister Mark Rutte teatas teisipäeval, et riik läheb pooleldi lukku ning kehtestatakse kõige karmimad meetmed alates märtsist.

Teisipäeval lisandus rekordilised rohkem kui 7000 uut nakkusjuhtu, millega Holland oli Belgia ja Tšehhi järel suhtarvult kõige kõrgema nakkusnäitajaga riik Euroopas.

Rutte ütles, et meetmed vaadatakse üle kahe nädala pärast, kuid ilmselt kestavad vähemalt neli nädalat.

Restoranid ja kanepipoed võivad kaupa ainult kaasa müüa, kuid peavad uksed sulgema kell 20. Kauplused ja kaubanduskeskused peavad samal ajal lõpetama alkoholi müügi.

Hollandis on koroonadiagnoosi saanud 196 163 inimest, Covid-19 on nõudnud 6663 elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles