Mehhiko politseinikke süüdistatakse koostöös narkoparunitega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõjaväelased Ühendriikide piiril asuvas Tijuana linnas.
Mehhiko sõjaväelased Ühendriikide piiril asuvas Tijuana linnas. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide piiri ääres asuva Mehhiko linna Tijuana võimud esitasid süüdistuse 21 politseinikule, keda kahtlustatakse koostöös organiseeritud kuritegevusega.


Möödunud aastal eeluurimise ajaks vangistatud politseinikke süüdistatakse selles, et nad tegid koostööd riigi ühe mõjuvõimsama Tijuana narkokartelliga, mis kontrollib narkootikumide salakaubavedu USAsse. Lisaks lasub neil kahtlus rahva tervise vastases kuriteos, teatas BBC News.

Mehhiko konservatiivne president Felipe Calderón andis loa saata narkokaubanduse vastasesse võitlusse 36 000 sõdurit, keda peetakse vähem korrumpeerunuks kui politseinikke. Soovitud edu pole see endaga kaasa toonud, sest juba kaks aastat väldanud sõjaväekampaania narkojõukude vastu nõuab üha enam uusi ohvreid.

Mullu hukkus kuritegelike grupeeringute omavahelises verevalamises üle 5300 inimese. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles