Euroopa Liit tahab juuniks vaktsineerida 70 protsenti täiskasvanud elanikest (1)

Copy
Margaritis Schinas.
Margaritis Schinas. Foto: POOL/REUTERS

Euroopa Liit tahab vaktsineerida 70 protsenti oma täiskasvanud elanikkonnast koroonaviiruse vastu juuniks, ütles teisipäeval Euroopa Komisjoni asepresident Margaritis Schinas.

Eesmärk pandi paika kõigi EL-i volinike kohtumisel. 

Euroopa Liidus alustati vaktsineerimisega kolme nädala eest ja praeguse seisuga on heakskiidu saanud BioNTechi-Pfizeri ja Moderna vaktsiinid. Varsti oodatakse luba ka  teistele vaktsiinidele. 

Vaktsineerimise tempolt on EL jäänud alla USA-le, Suurbritanniale, Iisraelile ja Araabia Ühendemiraatidele, kirjutas AFP. 

Tervisevoliniku Stella Kyriakidese sõnul on tänu EL-i ühisostu strateegiale juba praegu piisavalt vaktsiinidoose 80 protsendile bloki elanikele. 

Ta möönis samas, et vaktsineerimist tuleb kiirendada.

Schinas märkis: «Me teeme ka ettepaneku, et suveks, sel aastal, peaksid liikmesriigid olema vaktsineerinud vähemalt 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast.»

Ta lisas, et see tähendab enne 1. juunit, mil Euroopas algab suvi.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütles avalduses, et eesmärk 70 protsenti järgmise nelja kuu jooksul võib olla pöördepunkt meie võitluses viiruse vastu.

Kyriakides ütles, et Euroopa Komisjon arutab aktiivselt Euroopa valitsustega vaktsineerimistunnistuse küsimust eesmärgiga, et seda tunnustataks üle kogu ühenduse.

See on üks mitmest vaktsiinide ja vaktsineerimisega seotud teemadest, mida EL-i liidrid neljapäeval videokonverentsil arutavad, ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles