Euroopa Liit tühistas piirangud reisimisele USAst

Copy
Itaalia Fiumicino lennuväli. Foto on illustreeriv.
Itaalia Fiumicino lennuväli. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu liikmesriigid otsustasid tühistada koroonaviiruse reisipiirangud reisijatele kaheksast riigist ja territooriumilt, nende seas Ühendriigid, ütlesid täna ametnikud ja diplomaadid.

Reisipiirangutest vabastatud riikide ja piirkondade valgesse nimekirja kanti Albaania, Põhja-Makedoonia, Serbia, Liibanon, USA, Taiwan, Macau ja Hongkong.

ELi liikmesriigid võivad ise otsustada, kas nõuda neilt aladelt saabujatelt koroonatesti või karantiini jäämist, kui aga nimekiri on heaks kiidetud, soovitatakse lauskeelust loobuda.

EL sulges koroonapandeemia tõttu 2020. aasta märtsis välispiirid olulise põhjuseta reisimiseks ja aasta jooksul on pidevalt uuendatud riikide nimkirja, kust tohib Euroopasse siseneda.

Juba varem on nimekirjas Jaapan, Austraalia, Iisrael, Uus-Meremaa, Rwanda, Singapur, Lõuna-Korea ja Tai.

Riik pääseb niinimetatud valgesse nimekirja, kui selle kahe nädala nakatumisnäit 100 000 inimese kohta jääb alla 75. USA-s on see praegu 73,9.

Teade Ühendriikide nimekirja lisamisest tuli päev pärast president Joe Bideni kohtumist Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheliga, millega seati taas sisse Washigtoni ja Brüsseli sõprussuhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles