Valge Maja kinnitas toetust Kiievile ja valmisolekut täiendavaks abiks

Copy
USA senaatorid Jeanne Shaheen, Rob Portman ja Chris Murphy kohtumisel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga 2. juunil 2021 Kiievis.
USA senaatorid Jeanne Shaheen, Rob Portman ja Chris Murphy kohtumisel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga 2. juunil 2021 Kiievis. Foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / Scanpix

Ukraina toetamine jääb USA poliitika muutumatuks suunaks, ette on valmistatud vahendid juhuks, kui olukord Venemaa tegevuse tõttu peaks halvenema, ütles reedel Valge Maja pressiesindaja.

«President Biden ütles president Putinile otse, et me jätkame Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vankumatut toetamist,» lausus ta, lisades, et Venemaa edasise sissetungi puhuks Ukrainasse on ette valmistatud reservfond.

Tema sõnul eraldas USA tippkohtumise eel Venemaaga Ukrainale abipaketi, mis on ette nähtud julgeoleku tagamiseks, sealhulgas letaalset relvastust.

Pressiesindaja nimetas absurdseks meedia teateid, et tippkohtumise künnisel olevat Washington ajutise meetmena peatanud Ukraina sõjalise abistamise plaani realiseerimise summas 100 miljonit dollarit.

«Kaks päeva enne tippkohtumist teavitas Biden NATO kokkusaamisel esinedes kogu maailmale, et me tagame ka edaspidi Ukrainale sellise olukorra, et see suudaks jätkuvalt vastu seista Venemaa füüsilisele agressioonile,» märkis Psaki.

Pentagon on kiitnud heaks kaks paketti relvastuse tarnimiseks Ukrainale 2021. aastal koguväärtuses 275 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles