Briti valitsus manitseb hoiduma paanikast suletud tanklate pärast

Copy
Järjekord Sainsbury'se bensiinijaamas Tonbridge'is.
Järjekord Sainsbury'se bensiinijaamas Tonbridge'is. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Briti valitsus manitses reedel üldsust hoiduma paanikast olukorras, kus mõned tanklad on suletud, kuna ei jätku autojuhte, kes kütuse kohale tooks.

Kõmuleht The Sun kuulutas reedel esiküljel tanklate kuivalejäämisest koroonapandeemiast ja Brexitist põhjustatud kriisi tõttu transpordisektoris.

Transpordiminister Grant Shapps kinnitas aga, et kütusepuudust ei ole ning valitsus astub samme veokijuhtide leidmiseks.

«Me soovitame jätkata normaalset elu,» ütles Shapps Sky Newsile, ehkki mitu BP ja ExxonMobilile kuuluvat Esso bensiinijaama teatas sulgemisest.

The Timesi andmetel on vähemalt 50st BP 1200 tanklast otsa saanud vähemalt üht liiki kütus.

Ka peaminister Boris Johnsoni kantselei manitseb inimesi mitte bensiinijaamadele tormi jooksma.

«ÜKs ei ole kütusepuudust ja inimesed peaksid ostma kütust nagu tavaliselt,» ütles Downing Streeti pressiesindaja neljapäeval.

Asjatundjate ja ettevõtjate sõnul on Brexit ja koroonapandeemia kärpinud Suurbritannias töötavate veokijuhtide arvu, mida on tunda mitme valdkonna tarneahelates.

Shapps ütles BBC raadiole, et valitsus rakendab meetmeid lihtsustamaks veokijuhtide töölevõtmist.

Ta lükkas aga tagasi ettepaneku lisada veokijuhid tööjõupuuduse all kannatavate tööstusharude nimekirja, mis lihtsustaks Euroopa Liidu kodanikel tööviisade saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles