Briti arstid süüdistavad piiranguid vältivat valitsust tahtlikus hooletuses

Postimees
Copy
Maskides inimesed eile Londoni metroos. Praegu on maski kandmine rahvarohketes kohtades Inglismaal soovituslik, kuid arstid nõuavad kohustuse taas kehtestamist.
Maskides inimesed eile Londoni metroos. Praegu on maski kandmine rahvarohketes kohtades Inglismaal soovituslik, kuid arstid nõuavad kohustuse taas kehtestamist. Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix

Ühendkuningriigi arstide liidu hinnangul on nüüd viimane aeg koroonanakkuste pidurdamiseks kehtestada piirangud, et ennetada tervishoiuasutuste ülekoormamist. Kui ennetusmeetmeid ei rakendata, võrdub tegevusetus tahtliku hooletusega.

Nakatumine on Ühendkuningriigis olnud oktoobri algusest saadik kiires tõusus ning kaheksa päeva järjest on uusi Covid-19sse haigestunuid lisandunud üle 40 000 päevas.

Briti valitsus on töötanud välja nn plaani B ehk talveplaani, mis näeb riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) surve alla jäädes ette taas maskikohustuse kehtestamise, vaktsiinipasside kasutuselevõtu ja korralduse töötada inimestel kodust.

Arstide liidu (BMA) juhi Chaand Nagpauli sõnul tuleks plaani B rakendada enne, kui haiglad on ülekoormatud. «Eesliinil töötavate arstidena võime veendunult öelda, et see aeg on nüüd,» lausus ta The Guardianile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles