Colombia narkoparun tunnistas end USAs süüdi terrorismi toetamises (1)

BNS
Copy
Daniel Rendon Herrera
Daniel Rendon Herrera Foto: AFP/SCANPIX

Colombia narkoparun Daniel Rendon Herrera tunnistas end teisipäeval New Yorgi kohtus süüdi kuritegeliku ettevõtte juhtimises ja vandenõus toetada terroristlikku rühmitust, teatasid USA kohtuametnikud.

Rendon Herrerat, keda tuntakse ka hüüdnimega Don Mario, peeti kunagi kõige kardetumaks narkoterroristiks Colombias. Ta võeti kinni 2009. aastal ja anti 2018. aastal USA-le välja.

Rendon Herrera juhtis Colombia Ühinenud Omakaitsejõude (AUC), mille USA valitsus kuulutas 2001. aastal ülemaailmseks terroriorganisatsiooniks.

Ta tunnistas end kohtus süüdi materiaalse toetuse andmises terroriorganisatsioonile, mis tappis, röövis ja piinas rivaalitsevate narkojõukude liikmeid ja tsiviilisikuid, ütles USA justiitsministeerium avalduses.

Endine narkoparun tunnistas rohkem kui 80 tonni kokaiini smugeldamist osana miljardi dollari suurusest kokaiiniimpeeriumist.

Süüdimõistmisel võib Rendon Herrerat oodata 20-aastane kuni eluaegne vangistus ning rohkem kui 47 miljoni dollari ulatuses vara konfiskeerimine ja trahvid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles