Venemaa vastas lipulaeva uputamisele Kiievi raketitehase pommitamisega

Postimees
Copy
Inimesed seisavad eile Kiievi rahvusvahelise Žuljanõ lennujaama lähedal asuva Vizari tehase purustatud administratiivhoone juures. 
Inimesed seisavad eile Kiievi rahvusvahelise Žuljanõ lennujaama lähedal asuva Vizari tehase purustatud administratiivhoone juures. Foto: FADEL SENNA/AFP/Scanpix

Venemaa kinnitas oma Musta mere laevastiku lipulaeva raketiristleja Moskva uppumist, kuid ei öelnud, et selle põhjustas Ukraina raketirünnak. Küll aga hävitasid Vene väed osaliselt Kiievi lähistel asuva tehase, kus toodetakse väidetavalt alust tabanud rakette Neptun.

Kiievi teatel tabas Moskvat nende rannikult teele saadetud rakett. Venemaa väidab samas, et ristleja uppus üleeile õhtul, kui seda pukseeriti tormisel merel pärast seda, kui laeval puhkes lahingumoona plahvatamise tõttu tulekahju ja selle kere sai kahjustada, vahendas Reuters.

Kremli teatel evakueeriti laevalt üle 500 meeskonnaliikme, kuid sõltumatud allikad seda ei kinnita. Ukrainas elav Venemaa endine duumaliige ja opositsioonitegelane Ilja Ponomarjov väitis sotsiaalmeedias, et pardal olnud 510 inimesest õnnestus päästa ainult 58.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles