Ukraina väed lõid tagasi venelaste rünnakud Sjeverodonetski ümbruses

Copy
Ukraina, Sjeverodonetsk 17. juuni 2022.
Ukraina, Sjeverodonetsk 17. juuni 2022. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Ukraina väed lõid tagasi venelaste rünnakud riigi idaosas Sjeverodonetski ümbruse külades, kus käivad juba mitmendat nädalat ägedad lahingud, ütlesid Ukraina relvajõud pühapäeval.

«Meie üksused tõrjusid Toškivka piirkonnas pealtungi,» ütles Ukraina armee Facebookis. «Vaenlane taganes ja on hakanud ümber grupeeruma.»

Teates lisati, et Vene väed jooksid tormi Orihhove külale, kuid löödi edukalt tagasi.

Laupäeval ütles Luhanski oblasti kuberner, et Sjeverodonetski ümbruse külades käivad ägedad lahingud ja linn ise on peaaegu tervenisti Vene vägede käes.

«Kõik Venemaa teated, et nad kontrollivad Sjeverodonetskit, on valed. Tõesti, nad kontrollivad enamikku linnast, aga ei kontrolli seda täielikult,» ütles kuberner Serhi Haidai pühapäeval Telegramis.

Tema sõnul täiendavad Vene väed oma armeed pidevalt reserviga, tuues Sjeverodonetskisse ja selle ümbrusse uusi sõdureid.

«Nad kasutavad nüüd niinimetatud roomamistaktikat, püüdes samm sammu, meeter meetri haaval edasi tungida,» ütles Haidai.

Ukraina võimud jätkavad inimeste evakueerimist Sjeverodonetskist üle jõe asuvast Lõssõtšanski linnast, mis on ukrainlaste käes, kuid mida venelased ägedalt pommitavad.

Sjeverodonetskist ei ole juba mitu päeva võimalik kedagi evakueerida, sest viimane seda Lõssõtšanskiga ühendav sild lasti õhku.

Ukraina võimude sõnul on Sjeverodonetski Azoti keemiatehases varjul mitusada inimest.

Haidai ütles, et viimase ööpäeva jooksul sai tehas kaks korda tabamuse ja selle reoveepuhasti purustati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles