USA vastuseks Venemaa ähvardustele: NATO vanne Leedule on raudkindel (4)

Copy
USA sõjaväelaste konvoi 2017. aasta juunis lähenemas Poola linnale Suwałkile.
USA sõjaväelaste konvoi 2017. aasta juunis lähenemas Poola linnale Suwałkile. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Ühendriigid kinnitasid teisipäeval, et seisavad kindlalt Leedu ja NATO vannete taga kaitsta riiki Venemaa hoiatuse tõttu võtta tarvitusele meetmeid Kaliningradi raudteetranspordile kehtestatud piirangute pärast.

«Me seisame oma NATO liitlaste kõrval ja me seisame Leedu kõrval,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Ned Price ajakirjanikele. «Oleme pühendunud NATO artiklile number viis, eeldusel, et rünnak ühe vastu tähendab rünnakut kõigi vastu – see vanne on Ühendriikidel raudkindel,» sõnas ta.

Leedu on üks jõulisemaid hääli, mis puudutab Venemaa kallaletungi Ukrainale.

Leedu teatas hiljuti, et piirab raudteetransporti Kaliningradi neile kaupadele, mille on sanktsioonide alla pannud Euroopa Liit. Venemaa vastas seepeale, et vastab kindlasti Leedu vaenulikele sammudele.

Price'i sõnul pooldab USA pretsedendituid majandusmeetmeid, mille Leedu ja teised riigid on kehtestanud Venemaale agressioonisõja tõttu Ukraina vastu. «Me ei hakka spekuleerima Venemaa relvatäristamise ega Venemaa käratsemise üle ega taha anda sellele täiendavat eetriaega,» ütles Price vastuseks ajakirjaniku küsimusele Venemaa avalduste kohta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles