USA ja Taliban peavad kõnelusi rahade vabastamiseks maavärina tõttu

BNS
Copy
Amir Khan Muttaqi
Amir Khan Muttaqi Foto: EPA/Scanpix

USA ja Afganistanis võimul oleva islamiliikumise Taliban esindajad plaanivad pidada neljapäeval Kataris kõnelusi Afganistani rahade osaliseks vabastamiseks riiki laastanud maavärina tõttu.

Washington otsib teid, kuidas teha seda nii, et raha jõuaks tegelike abivajajateni.

Talibani välisminister Amir Khan Muttaqi saabus Katari pealinna Dohasse koos rahandusministeeriumi ja keskpanga ametnikega, ütles Talibani välisministeeriumi kõneisik Hafiz Zia Ahmed.

USA välisministeerium ütles, et Washingtoni suursaadik Afganistanis Tom West osaleb kõnelustel.

Ministeeriumi esindaja kinnitas, et ühtegi sellist kohtumist ei tohiks vaadelda kui Talibani ja tema valitsuse legitimiseerimist, vaid see peegeldab reaalsust, et sellised kõnelused on vajalikud USA huvide edendamiseks.

Taliban haaras Afganistanis võimu eelmise aasta augustis pärast seda, kui USA loobus 20 aastat kestnud sõjalisest jõupingutusest.

Washington külmutas seitsme miljardi dollari ulatuses Afganistani varasid ning rahvusvaheline kogukond peatas miljardite dollarite ulatuses otseabi Afganistanile ja tema rahvale.

Afganistan langes tõsisesse majanduskriisi.

Eelmisel nädalal Afganistani idaosa raputanud maavärin magnituudiga 5,9 surmas üle tuhande inimese ja jättis kümned tuhanded peavarjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles