Vene armee reserv on valdavalt vananenud väljaõppega (1)

Postimees
Copy
Vene sõjaväelased septembri alguses õppuse Vostok 2022 ajal Vladivostoki lähistel polügoonil.
Vene sõjaväelased septembri alguses õppuse Vostok 2022 ajal Vladivostoki lähistel polügoonil. Foto: Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistus/EPA/Scanpix

Venemaa kava mobiliseerida esmalt 300 000 kogenud reservisti võib põrkuda riigi senisele suutmatusele hoida sidet endiste ajateenijate ja sõjaväelastega ning korraldada neile kordusõppusi.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ütles eile osalist mobilisatsiooni välja kuulutades, et riigil on 25 miljonit sõjaväekogemusega meest, keda võiks potentsiaalselt relva alla kutsuda. Julgeolekuküsimustega tegelevad rahvusvahelised uurimisasutused hindavad samas, et Venemaa mobilisatsioonireservis on pisut üle kahe miljoni endise ajateenija ja palgalise sõjaväelase, kellest aga vähesed on saanud pärast teenistust mingit väljaõpet.

Just väljaõppe saanud ja kogenud reserviste kavatseb Venemaa esmajärjekorras Ukrainas võitlemiseks mobiliseerida.

«Me räägime osalisest mobilisatsioonist, see tähendab, et teenistusse kutsutakse ainult kodanikud, kes on praegu reservis, ja ennekõike need, kes on teeninud relvajõududes, kellel on teatav sõjaline eriala ja asjakohane kogemus,» ütles mobiliseerimisest teatades eile Venemaa president Vladimir Putin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles