Venemaa kutsub Nord Streami lekete tõttu kokku ÜRO Julgeolekunõukogu (9)

Copy
Satelliitfoto Nord Streami gaasilekkest Läänemerel Bornholmi saare lähistel 26. september 2022.
Satelliitfoto Nord Streami gaasilekkest Läänemerel Bornholmi saare lähistel 26. september 2022. Foto: Planet Labs PBC/SWNS/Scanpix

Venemaa välisministeeriumi teatel paluvad nad seoses Nord Streami gaasitorude leketega koguneda ÜRO Julgeolekunõukogul. Varem päeval väitis ministeeriumi esindaja, et USA president Joe Biden on «kohustatud vastama», kas Washington on seotud kolme gaasilekkega Nord Streami torujuhtmetel.

«Venemaa kavatseb kokku kutsuda ÜRO Julgeolekunõukogu ametliku istungi seoses provokatsioonidega, mis puudutavad Nord Stream 1 ja Nord Stream 2 gaasitorusid,» ütles Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova sotsiaalmeedias.

Eelnevalt oli Zahharova seostanud lekkeid Ameerika ühendriikidega.

«7. veebruaril 2022 ütles Joe Biden, et Nord Streamiga on lõpp, kui Venemaa tungib Ukrainasse... Biden on kohustatud vastama küsimusele, kas USA ähvarduse täitis,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja sotsiaalmeedias.

USA nimetas nõudmist naeruväärseks. «Me kõik teame, et Venemaal on desinformatsiooni levitamises pikk ajalugu ja nad teevad seda siin jälle,» ütles riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja Adrienne Watson.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles