Tulistamine polügoonil võis nõuda paarikümne Vene sõduri elu (2)

Postimees
Copy
Vene armeesse sundvärvatud mehed harjutusväljakul riigi lõunaosas Doni-äärses Rostovis oktoobri alguses.
Vene armeesse sundvärvatud mehed harjutusväljakul riigi lõunaosas Doni-äärses Rostovis oktoobri alguses. Foto: ARKADI BUDNITSKI/EPA/SCANPIX

Vene võimude väitel sai Ukraina piiri lähistel Belgorodi oblastis sõjaväepolügoonil puhkenud tulevahetuses üleeile surma 11 ja vigastada 15 vabatahtlikult teenistusse astunud meest, kuid pealtnägijate sõnul võib hukkunuid olla tegelikult kaks korda rohkem.

Venemaa riiklik uudisteagentuur RIA Novosti teatas kaitseministeeriumile viidates, et ühe Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) liikmesmaa kaks kodanikku avasid üleeile Soloti harjutusväljakul tule rühma ­vabatahtlike pihta, kes valmistusid sõdimiseks Ukrainas.

Vene sõltumatu väljaanne SOTA kirjutas aga pealtnägijatelt saadud andmetele viidates, et tegelikult oli hukkunuid 22 ja vigastada sai 16 inimest. Samuti väitis kanal, et ründajaid oli hoopis kolm ning üks neist pääses põgenema. Rünnaku ajal olla olnud kahel tulistajal käes automaatrelv ja ühel kuulipilduja, ­samas kui nende ohvrid olid väidetavalt relvastamata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles